Google - SEO

Göz Ardı Edilmemesi Gereken SEO Teknikleri

Arama motoru optimizasyonu. Yani bir diğer adı ile SEO. Web sitenizin Google aramalarında üst sıralarda çıkması için yapılan çalışmalara verilen isim. SEO çalışmaları görsel aramadan videoya, akademik aramalardan lokal aramalara göre geniş bir yelpazeyi içerir ve her biri için yapılan çalışma ayrıdır.

Düzgün ve Google’ın kurallarına uyularak yapılan çalışmalar aramalarda üst sıralarda görüntülenerek ödüllendirilir. Önemle vurgulamak istiyorum; “Google sitenizi para karşılığında üst sıralara taşımaz.” Para karşılığında ancak Adwords alanında yer alırsınız ve buradaki görünürlüğünüz, rakiplerinizin ne kadar bütçesi olduğundan doğru anahtar kelime seçimine kadar bir çok değişkene göre değişiklik gösterir.

Eğer arama sonuçlarında sitenizi üst sıralarda görmek istiyorsanız yapmanız gereken temel çalışmaların listesini bulabilirsiniz.

Güncellik ve SEO

Ne kadar SEO bildiğiniz önemli değil. Google için en önemli olan, site adı ile ilişkili içeriklerin güncel bir şekilde artması. Yani sitenizi sürekli taze içerikle güncel tutmanız. Bir blog yazıyorsanız ve arama sonuçlarında görüntülenmek istiyorsanız her gün yeni içerik girmeniz en iyi yoldur.

Zaten böyle bir yapıya sahip olduğunuzu düşünerek aşağıdaki bilgileri kullanırsanız, faydasını tahmin etmeyeceğiniz kadar kısa bir sürede görebilirsiniz.

URL Yapısı

URL, web sitenizdeki alt sayfaların adresidir ve arama motorlarının yapılan aramada geçen anahtar kelimelerin olup olmadığına baktığı ilk yerdir. URL oluşturmakta empati kurmak çok önemli. Eğer kendinizi konunuz ile ilgili bilgi almak isteyen birinin yerine koyup nasıl bir arama yapacağını öngörebilirseniz başarılı olma şansınız yüksek olur.

Anahtar Kelimeler

Arama sonuçlarında görüntülenmenin temelinde içeriğinizde kullandığınız anahtar kelimeler vardır. Tabi burada önemli olan içeriğin anahtar kelimelere boğulmuş ve rahatsız edici olmasından çok doğal bir şekilde dağıtılmış olması olmalı. Anahtar kelimenin bir içerikteki kullanılma oranı Google tarafından %3,5 olarak belirlenmiştir.

Ufak bir tüyo vermek gerekirse, anahtar kelimelerinizi daha çok içeriğinizin ilk 3’te 1’lik bölümünde kullanmaya gayret edin. Bu alan, Google’ın anahtar kelime uyumluluğunu kontrol ettiği yerdir.

Title

Title, Google arama sonuçlarında büyük ve mavi ile yazılmış bölümdür. Kısacası insanların bir arama yaptıklarında gözlerine ilk çarpan yerdir. Burada anahtar kelime kullanımı kadar insanlarda merak ve tıklama isteği uyandırması da büyük önem taşımakta.

Empati kurun ve “Acaba ben nasıl bir metine tıklardım?” sorusunu kendinize sorarak ve bunu anahtar kelime ile harmanlayarak title’ınızı oluşturun.

Meta Description

Meta description, Google aramalarında mavi alanın altındaki içeriklerin gösterildiği bölümdür. Aynı zamanda sitenizin veya içeriğinizin ne ile ilgili olduğunu arama motorlarına anlatır. Burası da title kadar önemlidir çünkü ilgi çekici bir title’ı gören kullanıcı, direk olarak bu alanı okuyup sitenize tıklayıp tıklamamayı seçecektir.

Yine empati kurarak kendinizin tıklamak isteyeceği bir metni en fazla iki anahtar kelime ile harmanlayıp buraya yazmaya gayret gösterin.

Alaka

Yukarıda da bahsettiğim gibi web sitenizin URL’si, başlıkları, içeriği, meta description’ını ve seçmiş olduğunuz anahtar kelimelerin hepsi birbiri ile uyumlu olmalı. Bu SEO’nun ve arama sonuçlarındaki görünürlüğünüzün temelidir.

Domain

Domain, arama sonuçlarına etki eden temel faktörlerden biridir. Domain’de kullanılan ana anahtar kelime ile kısa sürede ilk sıralarda çıkabilirsiniz. Domain’de kullanacağınız anahtar kelime, yaptığınız işi tam olarak yansıtmalı. Eğer çiçekçilik ile ilgili bir iş yapıyorsanız, domaininizde “çiçek” kelimesi mutlaka geçiyor olmalı.

İlişiklik

İlişiklik, tek bir URL’deki içerikte kullanmış olduğunuz anahtar kelimelerin sitedeki diğer içeriklerde kullanmış olduğunuz anahtar kelimeler ile olan ilişkisidir. Burası çok önemli çünkü site geneline ilişik olmayan bir anahtar kelime, o içeriğin konusunun, URL’sinin ve diğer tüm önemli öğelerin siteden farklı olmasını sağlayacaktır. Bu da Google’ın sitenizi “irrevelant” olarak işaretlemesi için yeterli bir sebep.

Bold

İlk paragraftaki anahtar kelimenizi “bold” yapmak, Google robotlarının dikkatini o kelimeye vermesini sağlıyor. Tabi içeriğin geri kalanının, “bold” yapmış olduğunuz anahtar kelime ile uyumlu olması gerekli.

ALT ve Title

Kullandığınız görselleri Google’a tanıtmak için mutlaka “alt” ve “title” taglerini kullanın. Bu, Google’ın görsel aramalarında görüntülenmenizi sağlayacaktır. Alt tagini ek olarak site içinde vermiş olduğunuz linklerde de kullanmaya gayret edin.

Tabi ki olay sadece tag yazmakla kalmıyor. Burada iş biraz da ilginç ve kaliteli görsel kullanımında. Google imaj aramalarında sadece görünür olmak değil, fark edilir olmak da önemli.

Başlık Hiyerarşisi

İçeriğinizin ana anahtar kelimesini mutlaka “h1” tag’inde kullanın. Bu, sizin sayfanızdaki içeriğin, h1 tag’indeki anahtar kelime ile ilişikli olduğunu anlatır. Bir sayfada sadece bir tane “h1” tag’i olabilir.

Sayfadaki başlık hiyerarşisi h2, h3, h4 şeklinde gitmelidir ve özellikle h2’de de anahtar kelime kullanımı önemlidir.

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://holiganlar.com/yabanci-bahis-siteleri/